Svitavy ( Letovice ) - Brno

09.04.2017 06:09

Tento výlet měl být náhradou za dubnové drkotání na Baldovci. Jirka vymyslel, že bychom mohli jet někam nahoru vlakem a zpět na kole. Myslel tím někde nad Tišnov. Super nápad, byť jsem mu trošku změnil směr ze severozápadu na sever, ale vyjeli jsme. Plán byl byl jasný, 6:10 z Ivanovic, 6:56 vlakem z hlaváku do Svitav. A kolem 8 hodiny start ze Svitav směrem na Brno. Byli jsme celkem čtyři, sedli jsme do vlaku a všemožně vtípkovali. Kamarádi si neodpustili narážky na to, jak mám vše zorganizované, všechny časy vím zpaměti, kde je jaký strom po cestě  a kde leze kde jaky slimák. Hned jak se vlak rozjel, přišla paní štíplístková a říká ,, Á  pánové jedou do Svitav,,. Podívali jsme se na sebe potom na ní a v duch si říkali, kam asi jinam, však to vidíš na té jízdence. A ona spustila. V 8 hodin to přijede do Letovic, tam si vystoupíte a pojedete dále už na svých kolech a máte to tak 35km. Ptáme se proč, vždyť jízdenku máme až do Svitav. Usmála se a říká, to máte, ale vlak dál nejede. Pokud jste chtěli jet opravdu do Svitav, tak jste nastoupili do špatného vlaku a ten správný vám před minutou ujel.

Najednou jsem nebyl ten, který má vše perfektně zorganizovné, byl jsem ten , který je posadil do špatného vlaku. 

Co už, vlak byl rozjetý a nám nezbývalo nic jiného než naplánovat náhradní trasu. Měl jsem u sebe ( jako jediný ) mapu, tak to bylo celkem rychlé. 

 V 8 ráno jsme opustili nádraží v Letovicích a přes Šebetov, Benešov, Protívánov dorazili na Baldovec, kde byl oběd a přesně tam, kde bylo plánováno dubnové Drkotání. Paráda, máme vlastně splněno. Domů to bylo, už jen z kopce, až teda na úsek Šebrov - Vranov, ale dali jsem to. V hospůdce u Jitky v České jsme byli ve 4 odpoledne a do Ivánek dorazili kolem šesté. 

Nakonec byli všichni rádi za náhradní trasu, protože na hřebeni Drahanské vrchoviny nikdo z nás ještě nebyl.

Původní plán:

Vyjet v 8hod. ze Svitav a ujet 75km do Brna.

A skutečnost:

Vyjeli jsme v 8hod. a do Brna to bylo necelých 80km. ( Ale z Letovic )

 

Tož tak sa cestuje.

Lubka

 

 

Vyhledávání

TOP 10 

kde se cítíme dobře.

 

Lesní penzion a restaurace Bunč 
 
Restaurace   Schweizerhaus Vídeň
 
Restaurace U Labutě Přerov
 
Hospůdka Pod Lípou Česká u Brna
 
Cykloprodejna BikeMax Brno Líšeň
 
Cestovka CK Kudrna
 

Chata Prašivá

Kemp Koryčany

Restaurace Brusénka Brusné

Kavárna VeloCafé Kroměříž